Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرضیه برومند و رضا بابک همزمان با درگذشت اسماعیل شنگله از این بازیگر قدیمی سخن گفتند.

این دو هنرمند که سال‌ها قبل در تئاتر و تئاترهای تلویزیونی با شنگله همکاری داشته‌اند، از او به عنوان هنرمندی تلاش‌گر یاد کردند که همواره در کنار فرهنگ و هنر بوده است.

درگذشت شنگله در سالروز تولد داود رشیدی و همکاری‌های متعدد این دو هنرمند سبب شد که برومند و بابک از رشیدی هم یاد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برومند در جملات کوتاهی به ایسنا می‌گوید: اسماعیل شنگله، انسانی بسیار خوب و همیشه یاری‌گر فعالیت‌های فرهنگ و هنری بود. در زمینه تله تئاتر بسیار فعال بود و متاسفم که جایش در فعالیت‌های فرهنگ و هنر ما خالی شد.

او که خواهر همسر داود رشیدی است، از دوستی دیرین شنگله و رشیدی هم یاد می‌کند: دوستی بسیار همراه و همدل بود. تا آخرین روزهای زندگی آقای رشیدی در کنار خانواده ما بود. شگفت‌انگیز که روز تولد آقای رشیدی هم از دنیا رفت. امیدوارم در آن جهان هم کنار هم باشند، باز هم با هم نمایشنامه‌های تازه ترجمه کنند و باز هم با هم کار کنند.

اما رضا بابک که زمانی دانشجوی شنگله بوده و بعدتر با او دوستی و رفاقت پیدا کرده است، نیز سال‌های آغازین آشنایی خود را با او یادآوری می‌کند: دانشجو بودم که در سالن تئاتر موزه ایران باستان، نمایش «کلمپ» را دیدم که آقای شنگله کارگردانی کرده بود و بزرگانی همچون آقایان نصیریان و انتظامی و خانم عصمت صفوی در آن بازی می‌کردند. کار درخشانی بود.

او که در دروه طلایی دانشکده هنرهای زیبا در این دانشکده درس تئاتر خوانده است، ادامه می‌دهد: فکر می‌کنم ایشان یک ترم استاد ما بودند اما بعدتر با هم دوست و همکار شدیم و دوستی عمیقی بین ما شکل گرفت و بسیار به هم علاقه‌مند بودیم. او نمایشنامه‌های بسیار خوبی را ترجمه کرده بود. بسیار باسواد و بر رشته هنری خود مسلط بود. یادم می‌آید زمانی هر دو ما در کاری بازی می‌کردیم. آقای شنگله آنچنان اطلاعات دقیقی از آن نمایشنامه و اجراهایش داشت و مدام تصاویر متعددی از اجراهای مختلف آن نمایش در اختیار گروه می‌گذاشت که شناخت همه ما را نسبت به آن کار بیشتر کرد. اصولا در زمینه سینما و تئاتر تشخیص بسیار خوبی داشت.

رضا بابک که همراه تعدادی دیگر از دوستان خود در دوره مدیریت داود رشیدی در واحد نمایش تلویزیون ، فعالیت خویش را در حوزه تله تئاتر آغاز کرده است، یادآوری می‌کند: آقای شنگله با آقای رشیدی ارتباطی نزدیک داشت و در زمینه ساخت تله تئاتر بسیار همراه بود. او یکی از بانیان ساخت تئاترهای تلویزیونی بود و خودش هم در این زمینه فعالیت تاثیرگذاری داشت.

این هنرمند که می‌گوید همواره به همکاری با شنگله علاقه‌مند بوده است، در این باره توضیح می‌دهد: او بسیار دانا بود و شناخت وسیعی از زندگی و هنر داشت و این ویژگی سبب می‌شد که همکاری و دوستی با او لذت‌بخش باشد.

رضا بابک که از درگذشت شنگله بسیار غمگین است، می‌گوید: بسیار متاسفم و از همین جا به خانواده ایشان، خانواده تئاتر و سینما تسلیت می‌گویم. یادش همواره خوش باشد.

اسماعیل شنگله، بازیگر پیشکسوت کشورمان شامگاه ۲۵ تیر ماه بر اثرسرطان و در نهایت عوارض ابتلاء به کرونا در سن ۸۶ سالگی درگذشت.

او سال ۱۳۱۵ در تهران متولد شد و تئاتر را از سال ۱۳۳۲ آغاز کرد و در سال ۱۳۳۵ وارد هنرستان هنرپیشگی شد.

شنگله در تئاتر به عنوان بازیگر، کارگردان، مترجم و استاد دانشگاه فعال بود. او در سال ۵۳ با فیلم داریوش مهرجویی با عنوان «دایره مینا» وارد عالم‌ سینما شد. او در فیلم‌هایی چون «سام و نرگس»، «سگ کشی»، «پارتی»، «گاهی به آسمان نگاه کن» و «عروسک فرنگی» و مجموعه‌های تلویزیونی چون «مدرس»، «رعنا»، «روشن‌تر از خاموشی»، «عطر گل یاس»، «آوای فاخته»، «شیخ بهایی» و … بازی داشت.

او در اواخر عمر حضور چندانی در عرصه بازیگری نداشت و آخرین کارش به سال ۹۳ و ایفای نقش در مجموعه «سال‌های ابری» برمی‌گردد که با علی عمرانی، عاطفه رضوی و علیرضا اوسیوند هم‌بازی بود.

اسماعیل شنگله در طول فعالیت هنری‌اش همچنان به ایفای نقش در تله‌تئاتر اهمیت ویژه‌ای می‌داد و کارهایی چون «تاجر ونیزی»، «قضیه رابرت اپنهایمر»، «در منطقه جنگی»، «قطار ارواح» و «کسب و کار آقای فابریزی» از وی به یادگار مانده است.

تماشاخانه ببینید| دیدار عمو پورنگ با کسی که ۲۰ سال پیش براش نقاشی فرستاده بود ببینید| اجرای سرود "سلام فرمانده" در باکو به زبان ترکی فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: اسماعیل شنگله تله تئاتر رضا بابک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۵۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بنیاد ملی نخبگان درگذشت اسماعیل نصراللهی را تسلیت گفت

رئیس بنیاد ملی نخبگان در پیامی درگذشت "سید اسماعیل نصراللهی" نخبه‌ علمی کشور را تسلیت گفت. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ روح‌الله دهقانی فیروزآبادی رئیس بنیاد ملی نخبگان در پیامی درگذشت سید اسماعیل نصراللهی نخبه‌ علمی کشور همراه با پدرش دکتر سیداحمد نصراللهی را تسلیت گفت.

بنیاد ملی نخبگان از تشکیل "هسته‌های استادمحور علمی و فرهنگی" پشتیبانی می‌کند + شیوه‌نامه

متن کامل این پیام به شرح ذیل است:

انا لله و انا الیه راجعون

خبر هجرت ناباورانه، نخبه ی علمی، سید اسماعیل  نصراللهی همراه با پدر گرامی اش دکتر سید احمد نصراللهی از دنیای فانی به سرای باقی که در اخبار آمده بود همه ما را متاسف و متأثر کرد.

وقتی در مهر ماه  سال گذشته در همایش ملی نخبگان، جشن موفقیت او را در کنکور سال 1402 و کسب رتبه بیست و پنج در زیر گروه علوم انسانی برگزار کردیم، هرگز در اندیشه هجران او به این زودی نبودیم.

این نخبه سفر کرده تبلور اراده انسان در کره خاکی بود که با آن همه محرومیت در سلامت جسمی و با حمایت و هدایت والدین بخصوص مادر بزرگوارش همه نشدنی‌ها برای یک فرد معلول را شدنی کرد.

خدایش، او و پدر عزیزش را بیامرزد و در بهشت جاوید سرایشان دهد. از خداوند منان برای مادر داغدیده و سخت اراده او شفای عاجل و صبر جمیل را مسئلت دارم.

به گزارش تسنیم، سیداسماعیل نصراللهی؛ نخبه معلول ساروی به همراه پدرش براثر مسمومیت با مونوکسیدکربن امروز جمعه 14 اردیبهشت ماه 1403 در روستای پاجی میانای ساری جان خود را از دست دادند و مادر او نیز در آی‌سی‌‌یو بستری است.

مستند ماهد با روایتی از این نخبه توسط بنیاد ملی نخبگان تهیه و تولید شده که در روزهای آینده با حضور دانشجویان اکران خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تصاویری از دیدار نخبه مازندرانی با رهبر انقلاب
  • خداحافظی بهترین فوتبالیست ۲۰ سال گذشته امارات
  • خداحافظی بهترین فوتبالیست 20 سال گذشته امارات
  • بنیاد ملی نخبگان درگذشت اسماعیل نصراللهی را تسلیت گفت
  • طلای امیریان در ۸۰۰ متر و برنز اسماعیل نژاد در ۱۰۰ متر
  • حمیده اسماعیل نژاد برنزی شد
  • همان‌ها که موافق صیانت بودند، وارد مجلس آینده شده‌اند
  • جبهه پایداری به دنبال کلید زدن «طرح صیانت جدید» در مجلس دوازدهم؟ 
  • اصواگرایان به دنبال تسویه حساب درون گروهی در مجلس دوازدهم؟/ پیش‌بینی متفاوت رشیدی کوچی از پارلمان آینده
  • سود ۳.۶۰۰ میلیارد یوروی بدهی بابک زنجانی را بخشیدند؟